Ekologisk och naturlig hudvård

30.06.2016 10:42

Det finns ett land med häpnadsväckande vackra och rika naturresurser. I denna mosaik av panorama finns ett magnifikt storslaget träd som idag betraktas som tidernas mest förträffliga skönhetsråvara. I Marocko, landet av kontraster, växer Argan trädet i sitt privilegierade område.  Ingen annanstans i världen kan du hitta denna bedårande skönhetsskatt.

Vad är arganolja?

Arganolja fås ur frukterna som växer på ett litet träd som enbart återfinns på en enda plats i hela världen - i de sydvästra delarna av Marocko. Arganträdet (Argania spinosa) blir uppemot 10 meter högt och lever i upp till 450 år. Först ungefär 50 år producerar det arganfrukt. Arganfrukten plockas och torkas varpå den knäcks, förr i tiden mellan två stenar. Kärnorna samlas ihop och mals sedan till en pasta. Denna pasta kallpressas och ut kommer oljan. Arganoljan buteljeras varsamt.

De lokala kvinnorna har i alla tider använt arganolja som skönhetsprodukt, i hår, på hud och för naglar, och det är först senare som övriga världen fått upp ögonen för arganoljans egenskaper - egenskaper som tester och forskning minsann bekräftar. Arganolja ÄR bra. Arganolja är sålunda ingen trend - arganolja har alltid varit bra och välanvänd.

Skönhetsprodukter med arganolja

I Sverige köper man enkelt arganolja från e-handeln BodyBazar. BodyBazar saluför naturliga produkter inom ekologisk hudvård med mera och drivs av en passion för det naturliga, det vackra och en uttalad och utlevd miljömedvetenhet.

Arganolja från BodyBazar är kallpressad, ekologisk och som man skriver "1000% naturlig". Precis som ursprungsbefolkningen i sydvästra Marocko kan du använda den till mest allting och veta att den verkar för dig, på dig. Mycket mer naturligt kan det inte bli, iallafall, och är du ens det minsta medveten eller inne på naturlig och ekologiskt hållbar skönhet och sådana produkter är arganolja ett givet kort.

 

Omröstning

Handlar du ekologiskt?

Totalt antal röster: 31

BodyBazar

Bodybazar är en e-handel som säljer 1000% naturliga skönhetsprodukter inom hudvård, hårvård etc och drivs med enorm passion och glöd.

Du hittar BodyBazar på  www.bodybazar.com 

Bodybazar Blogg

Man har även en flitigt använd blogg som till bredden är fylld av informativa och läsvärda texter om dels produkterna men även om livsstilen, livet och ekologisk hållbarhet och naturlig skönhet i stort. Klicka in och läs den - du hittar den här.